Wat te doen als een automotor oververhit raakt?

De auto ging kapot omdat de motor oververhit was geraakt met de auto-eigenaar. Wat moet er gebeuren als de motor van de auto oververhit raakt? Didi Ahadi, technische dienst van PT Toyota-Astra Motor (TAM), tegen Kompas, zei dat het eerste wat je moest doen niet in paniek raakte.

Verlaag onmiddellijk de snelheid en stuur de auto naar de veilige stoep. “Open de kap, voer een visuele controle uit op het koelsysteem, zoals radiatorwater, koelventilatoren of riemen. Als het water in de radiatorcapaciteit minder is dan de minimale hoeveelheid, open dan niet onmiddellijk de radiatordop, wacht even”, zei Didi onlangs.

Hij voegde eraan toe, de functie van een tijdje wachten is dat de temperatuur van de component daalt. Open vervolgens de radiatordop en voeg water toe volgens de grootte van de radiatorcapaciteit. Als toegang tot water moeilijk te verkrijgen is, is het beter voor de bestuurder om contact op te nemen met een erkende werkplaats of de dichtstbijzijnde hulp in te roepen.hete auto

Didi voegde toe, een manier om auto’s met tekenen van oververhitting te detecteren, is via de temperatuurindicator op het dashboard. “De auto’s zijn nu uitgerust met ECU die de motor informeert en de motor uitzet als de motorwarmte abnormaal is.

Als de temperatuurindicator op het dashboard een stijging van de temperatuur aangeeft, moet je stoppen om erachter te komen, “zei Didi. Voor bestuurders die willen reizen, zei Didi, moet u met een lange reis de gereedheid van het voertuig controleren. Uitstekende voertuigomstandigheden zorgen voor meer stabiliteit tijdens het rijden en minimaliseren de kans op problemen tijdens de reis.

Want to say something? Post a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *