Vakantie Installeer dakkoffer, onthoud de regels

Net als in voorgaande jaren, zal voorafgaand aan de kerstvakantie en Nieuwjaar volume van particuliere voertuigen te reizen, of het nu voor thuis of gewoon een vakantie buiten de stad zeker worden verhoogd.

Welnu, een van de gewoonten van autobezitters om lange afstanden af te leggen, is om extra compartimenten toe te passen in de vorm van een dakkoffer. De functie zelf is om meer bagage te kunnen vervoeren zonder ruimte in het interieur op te offeren.

Maar dat moet worden beschouwd is het probleem van de aanwijzing. Volgens Didi Ahadi, als Technical Support Manager van PT Toyota Astra Motor (TAM), zijn er bij het installeren van dakkoffers regels die zelfs niet alle auto’s kunnen toepassen.roof box

“Eigenlijk staat alles al in de handleiding als de auto-eigenaar oplet. Het belangrijkste is dat de dakkoffer alleen is voor auto’s die zijn bepaald op basis van de punten van de fabrikant of waarop een dakrail is geïnstalleerd, zoals het type MPV of SUV. Misschien als in Toyota zoals Fortuner, Rush, of Innova, “zei Didi toen ze vrijdag (12/20/2019) contact opnam met Kompas.com.

Hoewel sommige van de bovenstaande auto’s een dakkoffer of extra compartimenten mogen installeren, zijn er volgens Didi nog steeds voorschriften. Het belangrijkste is om aandacht te besteden aan het maximale gewicht van zijn capaciteit.

Het betekent niet dat door het installeren van een dakkoffer alle items op het autodak kunnen worden geplaatst.

Volgens Didi bepaalt de referentie uit de handleiding of het gewicht van het artikel inclusief extra compartimenten op het dak niet meer dan 75 kg mag bedragen. Daarnaast herinnerde Didi ook het probleem van het risico voor auto’s die de dakkoffer toepassen, wat een kwestie is van voertuigstabiliteit die kan worden verminderd, tot brandstofverbruik dat verspillender kan zijn dan normaal.

“Als we een auto zonder dakrail van de fabrikant niet aanbevelen om een dakkoffer te installeren, zoals een hatchback of sedan, dus het kan niet onzorgvuldig zijn omdat het veiligheidsproblemen met zich meebrengt. Houd er nogmaals rekening mee dat het installeren van een dakkoffer automatisch een grotere windweerstand veroorzaakt, de impact is een kwestie van evenwicht tot meer verspillende BBM, “zei Didi. Eerder legde het hoofd van de Auto2000-reparatiewerkplaats Suparna uit dat het vervoeren van goederen over de auto de stabiliteit van de auto kon beïnvloeden.

Dit gebeurt omdat wanneer de overtollige belasting voorbij is, dit het gebrek aan tractie in de voorwielen zal beïnvloeden. Zelfs brandstofverbruik zal beslist verspillender zijn omdat het gewicht van het voertuig zwaarder is dan normaal. “Blijf op bagage letten, als je echt veel goederen wilt plaatsen, probeer dan de milde aard.

Niet minder belangrijk is het kwaliteitsprobleem van de dakkoffer en dakdrager, als je kunt, zoek naar een die kwaliteit heeft en al vertrouwd is, “zei Suparna.

Want to say something? Post a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *