Pas op voor tubeless bandenpunctie Methode kan gebroken banden activeren

Misschien zijn er nog steeds veel autobezitters die denken dat een lekkende band van buitenaf of een worm kan worden gepatcht. In feite kan het gevaarlijk zijn als bestaande bandpleisters langdurig worden gebruikt.

Patches kunnen zelfs een bandbreuk veroorzaken en tot een ongeval leiden. Fachrul Rozi, klant van PT Michelin Indonesiƫ, onthulde dat gepatchte wormbanden of lekmodellen inderdaad behoorlijk populair zijn. Ten eerste is de prijs betaalbaar. Hoewel deze methode slechts een tijdje wordt aanbevolen.

Als op lange termijn gevaarlijk kan zijn voor de eigenaar van het voertuig zelf.

“Patchen of wormachtige pleisters zijn slechts tijdelijk, totdat ze naar de garage worden gebracht”, zei hij toen Kompas enige tijd geleden werd gevraagd.patch band

Als de punt van een spijker of een scherp voorwerp vastzit, voegde Rozi eraan toe, kan hij over de binnenkant van de band wrijven. Bij continu gebruik is het effect roest op de banddraad en leiden tot barsten van de band.

Zodat het later mogelijk schade kan aanrichten. “Water kan mogelijk binnendringen of de incisie zal verbreden tot het punt van roest en banden breken,” zei Rozi.

Rozi herinnerde er ook aan dat een goede patch van binnenuit wordt gedaan. Meestal gedaan door grote workshops, en de prijs is niet goedkoop.

Omdat het proces ingewikkelder is dan het repareren van banden met lekke banden. “Als van binnenuit de band moet worden geopend. Later patchband of beter bekend als het Tip Top-merk. Dit kan permanent van aard zijn, totdat de band opraakt, “zei hij.

Want to say something? Post a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *