Pas op voor onrustig auto-remsysteem na overstroming

Het remgedeelte van de auto is het meest kwetsbare onderdeel bij overstromingen. Vooral in het regenseizoen zoals nu, is de remcomponent vaak problematisch omdat deze vaak wordt blootgesteld aan water.

Symptomen houden geen grip vast of verminderde tractie treedt meestal op kort nadat de auto door de overstroming is gebruikt. Maar soms zorgt het water er ook voor dat de remmen vastzitten, zodat de wielsnelheid wordt geblokkeerd of gesleept. Deni Adrian, hoofd van Cibinong Auto2000 Workshop, zei dat twee soorten symptomen van verminderde remprestaties optreden als gevolg van natte remvoering.

“Symptomen van verlies treden op omdat de remvoering al dun is, na verloop van tijd wordt hij dichter, vooral als het nat is,” vertelde hij Kompas.com (18/12/2019). “Dus het is niet zo sterk dat het de schijf vastgrijpt, dus het kan verliezen wanneer het door water wordt geraakt.auto remmen

Maar het zal weer normaal zijn als het droog en heet is, “zei Deni. Terwijl het tweede symptoom, waardoor de remvoering aan de schijf of trommelschijf blijft plakken, te wijten is aan de toestand van de remcomponent die vochtig is na een overstroming.

“Als de regen ‘s nachts blijft voortduren door de overstromingen, voelt de auto meestal’ s morgens aan alsof hij zichzelf remt, ook al is de handrem vrijgegeven,” zei hij. Om dit te overwinnen, kan de bestuurder de rempedaalschudtechniek uitvoeren terwijl hij langzaam loopt.

Gewoonlijk zal de remgreep bij toenemende temperaturen weer normaal worden. “Maar als het niet normaal is, probeer dan naar de garage te worden gebracht. Want als het er te strak aan blijft kleven, kan het canvas of de schijf beschadigd raken, “zei Deni.

Want to say something? Post a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *