Maak kennis met de ondersteunende functies van rijveiligheid in een auto

Rijveiligheidstechnologie wordt momenteel steeds geavanceerder. Vanaf het begin alleen driepuntsgordels, tot nu toe zijn er auto’s die automatisch kunnen rijden met veel gebruikte sensoren.

Functies voor veiligheidsondersteuning die bestaan in vier- of tweewielige voertuigen, in principe belast met het helpen van de bestuurder om het voertuig te besturen.

Sony Susmana, opleidingsdirecteur van de Indonesian Safety Defensive Consultant (SDCI), tegen Kompas.com (16/12/2019), zei: “Voor automobilisten moet worden begrepen dat deze functies niet noodzakelijkerwijs opslaan.”

Hier zijn enkele veiligheidsvoorzieningen die handig zijn tijdens het regenseizoen zoals nu. Antilock Breaking System (ABS) helpt de bestuurder wanneer hij plotseling moet remmen om gevaar voor hem te voorkomen. Deze functie voorkomt dat de band blokkeert tijdens plotseling remmen (hard remmen).Rijveiligheid

Wanneer de band is vergrendeld, kan de snelheid van de auto niet worden geregeld en kan deze in gevaar komen. Met ABS kunnen auto’s met hard remmen nog steeds manoeuvreren, omdat de positie van de band ontgrendeld is.

ABS-functies bestaan meestal samen met Electronic Breakforce Distribution (EBD). EBD-functies om de remkracht over alle vier de wielen te verdelen. Omdat tijdens het remmen het gewicht van de auto aan de voorkant wordt gecentreerd en de EBD-functie helpt de remkracht over de andere vier wielen te verdelen zodat remmen maximaal is.

Dan is er ook het Traction Control System (TCS) en Electronic Stability Control (ECS) die bijna dezelfde functie hebben, namelijk het handhaven van de stabiliteit en tractie van een autoband wanneer u recht loopt of draait.

Beide functies helpen de bestuurder in principe om het voertuig te besturen wanneer het de controle verliest en de tractie van de band aan te passen. “ESC werkt effectief wanneer het voertuig in bochten / bochten rijdt, terwijl de TSC werkt wanneer het voertuig recht is,” zei Sony.

De aanwezigheid van deze functies sluit ongevallen echter niet uit.

Deze functie is uiteindelijk alleen als hulpbestuurder om het voertuig te besturen. Sony voegde eraan toe dat de functie precies heeft geholpen maar ongevallen niet heeft voorkomen. Dus rijden moet voorzichtig zijn om ongelukken te voorkomen.

Want to say something? Post a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *