Eindejaarsvakantie, denk aan het gevaar van latent rijden in het regenseizoen

De kerst- en nieuwjaarsvakanties zijn slechts enkele dagen verwijderd. Zeker, dit moment zal door de meeste mensen worden gebruikt om de stad uit te reizen, of ze nu op vakantie zijn of met het doel om met familie en vrienden naar huis te gaan. Zelfs het ministerie van Transport (Kemenhub) heeft voorspeld dat de meerderheid van de mensen die aan het einde van dit jaar op vakantie gaan 60 procent landtransportmodi zal gebruiken.

Van dit bedrag koos 48 procent ervoor om een ​​privéauto te gebruiken. Welnu, voor mensen die willen genieten van een vakantie buiten de stad met behulp van een privé-auto, moet rekening worden gehouden met veiligheidskwesties. Bovendien wordt tijdens de reis hoogstwaarschijnlijk gedomineerd door onvriendelijk weer vanwege de hoge regenval.

Houd er rekening mee dat er een verborgen gevaar is dat vaak over het hoofd wordt gezien tijdens het rijden in het regenseizoen, namelijk de effecten van aquaplaning of hydroplaning. Volgens PG-On Vehicle Test (OVT) Manager van PT Gajah Tunggal Zulpata Zainal, wordt het aquaplaning-probleem in het regenseizoen inderdaad niet gerealiseerd door autobezitters, hoewel de impact zeer fataal kan zijn.Rijd in het regenseizoen

“Zoals we weten, is aquaplaning een toestand waarbij banden niet volledig op het oppervlak van de weg of asfalt kunnen lopen als gevolg van druk van een plas water, bijvoorbeeld zoals in dit regenseizoen.

Dus bij het rijden op hoge snelheid onder regen en nat spoor, vooral als er een plas is, zal het potentieel zeer groot zijn, “zei Zulpata bij contact met Kompas, dinsdag (17/12/2019). Verder herinnerde Zulpata eraan dat het aquaplaning-effect onder alle omstandigheden optreedt band.

In zekere zin zal het niet alleen banden raken met versleten oppervlakken, zelfs banden die nog steeds goed zijn, kunnen ook gebeuren.

“Aquaplaning” Daarom adviseerde Zulapata automobilisten niet alleen om de staat van de banden en de luchtdruk te controleren, maar niet minder belangrijk is om snelheid te behouden tijdens het regenseizoen. “Als de band kaal is, hoeft u niet meer te vragen, de wet is fataal.

Houd er rekening mee dat deze aquaplaning ook kan optreden bij banden die nog in goede staat zijn, vooral als de groeven op het oppervlak van de band inderdaad niet goed zijn, water niet goed kunnen ontleden, waardoor de band zweeft en moeilijk te controleren is.

Het belangrijkste is dus dat het de snelheid verlaagt, “zei Zulpata.

Want to say something? Post a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *