Autobandrotatie Er zijn regels

Een autoband draaien is een manier om de levensduur van de band te verlengen. Het doel, zodat het loopvlak van de banden gelijkmatig kan worden gebruikt. Benny, hoofd van Special Spooring en Balancing van Surya Aneka-banden, legde uit dat roterende autobanden belangrijk zijn, zowel voor het voor-, achter- of vierde wielaandrijfsysteem (4WD).

“De band moet om de 10.000 km worden gedraaid of als deze vaak met een voldoende hoge snelheid wordt gebruikt, elke 5.000 km kan draaien,” zei Benny tegen Kompas.com, in Jakarta op maandag (12/16/2019).

Bandrotatie wordt gedaan om de balans tussen het slijtage niveau van vier banden te behouden. wat de veiligheid en het rijcomfort beïnvloedt. Laat niet, de ontwikkeling van de auto gestreept naast de deur.

Eerder zei Didi Ahadi, Toyota Astra Motor (TAM) Technische Ondersteuning, dat het roteren van een band het gemakkelijkst is door de voor- en achterbanden te verwisselen, en omgekeerd, of door de banden tussen de voor- en achterbanden te kruisen.autoband rotatie

“De eenvoudigste manier om te roteren is om de voorband achteruit te wisselen en vice versa. Het kan ook worden gekruist, maar er moet voor worden gezorgd dat de band dezelfde profielgroef heeft. Omdat banden met één groef niet kunnen worden gekruist,” zei Didi.

Als de voorband versleten is, moet deze niet worden geroteerd omdat er moet worden gezocht naar banden waarvan de dikte nog steeds goed is, omdat het voor de voorkant een belangrijke taak heeft om de richting van de snelheid van de auto aan te passen aan de hand van de stuurregeling.

Want to say something? Post a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *