3 Fouten bij het installeren van een baby-autozitje

Een van de cruciale veiligheidsfactoren voor gezinnen is het gebruik van kinderzitjes. Helaas zijn er nog steeds een paar niet goed in de toepassing van het gebruik van een goed en juist babyzitje.

Jakarta Defensive Driving Consulting (JDDC) Trainingsdirecteur Jusri Pulubuhu, legde uit, stoelen voor baby’s hebben verschillende soorten die meestal worden bepaald door de leeftijd van de baby, dus de methode van gebruik is ook anders.

“Het is erg belangrijk voor baby’s of jonge kinderen om een ​​baby-autozitje of booster te gebruiken. Omdat jonge kinderen het meest kwetsbaar zijn voor letsel in het geval van een ongeval, moeten ouders daarom begrijpen hoe,” vertelde Jusri dinsdag aan Kompas.com (12/12/2019 ).Installatie van baby-autozitje

In principe bestaan ​​babyzitjes uit vier typen, de eerste is een autostoeltje voor baby’s jonger dan twee jaar, een converteerbaar autostoeltje voor kinderen van twee jaar, maar de positie is naar voren gericht, stoelverhoger voor kinderen met een gewicht van ongeveer 30-40 kg. Eindelijk het alles in één autostoeltje, een type babyzitje dat alle functies van de drie voorgaande typen autostoeltjes combineert. Dit type is multifunctioneel en kan worden gebruikt van baby’s tot kinderen die alleen kunnen zitten. Misbruik van babyzitje:

1. De stoel is te los Een losse stoel heeft niet de beoogde impact. Meestal gebeurt dit omdat ouders niet sterk genoeg zijn om de extra stoel aan de bestaande stoel te bevestigen. Als de stoel los zit, kan het kind in de stoel bij een botsing tegen de rug van de voorstoel botsen en ernstig zijn gezicht of hoofd verwonden.

2. Losse veiligheidsgordels

Veiligheidsgordels in babyzitjes zijn in principe hetzelfde als veiligheidsgordels bij volwassenen. De veiligheidsgordel vergrendelt de positie van het lichaam zodat deze niet beweegt als er een botsing optreedt. Een losse riem maakt het gemakkelijk voor een kind om uit zijn stoel te komen bij een ongeluk. Een kind kan ernstig gewond raken als het in het interieur van een auto of andere passagier botst. Zelfs het slechtste scenario wordt uit een auto gegooid.

3. Baby’s zijn te snel naar voren gericht Baby-autostoeltje is gemaakt voor baby’s jonger dan twee jaar. Het kenmerk van deze stoel is naar achteren gericht. Het doel is om te minimaliseren als er een ongeluk gebeurt, zoals verstrooiing van de voorruit. Maar omdat ze met hun rug naar achteren kijken, controleren ouders vaak de toestand van hun kinderen. Dit maakt ouders soms ongemakkelijk en angstig en gebruikt uiteindelijk een stoel die naar voren is gericht.

Ook al heeft de stoel naar achteren veel voordelen. Onder verwijzing naar de site ehomebaby.com, het doel van de stoel naar achteren gericht omdat de ruggengraat van de baby bij BAHA 2 jaar relatief sterker is dan andere delen. “Wanneer een kind naar achteren kijkt, kan zijn rug – het sterkste deel van zijn lichaam – de grote kracht van een botsing beter absorberen. Als hij naar voren kijkt, kan het hoofd van een relatief zware baby naar voren worden geslingerd,” zei de site.

 

Want to say something? Post a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *